PlasmaMade KeukenKrant

Recirkulacija na temelju plazma tehnologije

PlasmaMade

PlasmaMade zračni filter je recirkulacijski filter, koji se sam čisti. Sadrži četiri vrste filtera u jednom kućištu: plazma filter, filter od staklenih vlakana, elektrostatički filter i na kraju ugljeni filter. Posebno je razvijen da se koristi u napama i ne samo da uklanja neugodne mirise tipične za kuhanje, nego i između ostalog pelud i bakterije. Nizozemski izumitelj Martin van der Sluis je vrlo ponosan na svoj proizvod. Danas se PlasmaMade filter prodaje diljem svijeta, i raspolaže certifikatom od strane TÜV.
Van der Sluis je poznata pojava u sektoru, ne samo kao stručnjak za kuhinje, nego kao programer PittCooking (štednjak ugrađen na radnu ploču). U jednom trenutku, saznao je da njegov sin pati od alergije, pa su sa bratom odlučili napraviti ‘nešto’ što će poboljšati kvalitet zraka kod kuće. “Radili smo oko pet godina na izumu.”, kaže Van der Sluis. “A rezultat je PlasmaMade filter, filter koji je veličine kutije keksa i lako se instalira na postojeće i nove nape. Uređaj brzo otklanja sve nečistoće i zagađivače u zraku: mirise kuhanja, prašinu, pelud, bakterije, mirise, dim od cigareta, viruse, gljivice … nije važno šta. ”

Rad
Kada je napa s ugrađenim PlasmaMade filterom uključena, filter za masnoću na napi će prvenstveno filtrirati masti i druge grube nečistoće. Tada zrak prolazi kroz PlasmaMade filter. Senzor detektira protok zraka koji pali ili isključi PlasmaMade filter. Ovisno o protoku zraka i količini zagađenog zraka, određena količina ionske plazme (O3) se ubrizgava. Ionska plazma (O3) uklanja O2 molekule iz zagađenog zraka, što se razbije u zraku. Samo CO2 i vodena para (H) ostaju. Tijekom tog procesa, elektrostatski filter aktivira filter od staklenih vlakana. Kroz ovaj proces suradnje, sve čestice prašine se privlače i uklanjaju. Minimalan iznos od čestica dima, koje proizilaze iz ovog procesa uklanja ionska plazme. Na kraju, ugljeni filter još jednom pročišćava zrak.

Ravan model
Originalan kružni PlasmaMade filter je dizajniran za integraciju u konvencionalnim napama. Međutim, nizgradna napa dobija sve veću pažnju diljem sveta i taj trend je primjećen i od strane Van der Sluis. Prije nekoliko tjedana, dodatni model je predstavljen, ravan model, koji je posebno dizajniran za nizgradne sustave, i tako, na primjer, može biti postavljen iza lajsne. Van der Sluis: “Ova verzija ravnog PlasmaMade filtera se razlikuje samo po svom obliku od originalne verzije. Na isti način funkcioniše kao i originalni, kružnog oblika i nudi iste prednosti.

Distribucija
Van der Sluis voli jednostavnost i transparentnost, koja počinje od samog filtera. “Svatko može instalirati uređaj.” on naglašava. “To je doista plug and play sustav.”
Ista jednostavnost i transparentnost se vidi i u distribucijskom modelu, koji koristi proizvođač: “Mi isključivo radimo sa uvoznicima, tako da ne prodajemo izravno trgovcima niti potrošačima. Sa uvoznicima se na jasnim uvjetima dogovaramo. Svi kupuju naš filter po istoj cijeni, a marža za trgovca je fiksna, tako da je potrošačka cijena manje- više ista u cijelom svijetu. ”

Budućnost
Van der Sluis još nije zaršio sa izumom. ‘Još uvijek postoje mnoge mogućnosti za PlasmaMade filter.” Razmotrimo primjer korištenja uređaja u uredima, ugostiteljskom sektoru, školama, laboratorijima … Toliko mnogo mjesta postoji, gdje je čisti zrak od najveće važnosti.”
Oni koji žele da se upoznaju s tvrtkom i PlasmaMade filterom, trebali bi posetiti jedan od mnogih sajmova gdje je tvrtka prisutna. To su, na primjer Area30 u Löhne-u (rujan) i LivingKitchen u Kölnu (siječanj). Vrijedi s vrijemena na vrijeme pogledati web stranicu. Tu je rad filtera objašnjen u detalje, u cijelom nizu različitih jezika.
www.plasmamade.com

PlasmaMade filter ne samo da eliminira mirise tipična za kuhanje, nego i dim, pelud, bakterije, sve vrste mirisa, viruse, gljivice, itd.

Martin van der Sluis: “Potrošač štedi novac sa recirkulacijskom napom jer zagrijani zrak ne može stići izvana, a uz naš PlasmaMade filter također dobija čisti zrak!”
PlasmaMade filter je vrlo kompaktan. Može se postaviti na postojeće i nove nape. “Dečija igra” naglašava proizvođač, “istinski plug and play”.
Originalni cilindrični PlasmaMade filter je dobio ‘malog brata’ prošli mjesec: ravan model koji se može postaviti iza lajsne te je pogodan za nizgradne nape.